قلب و فوايد و مضرات ورزش
این متن شامل 9 صفحه می باشد
بيماريهاي قلب و عروق در ايران هنوز اولين علت مرگ و مير ميباشد و در سال 000/500 قرباني ميدهد. پيشگيري از اين بيماريها يكي از مهمترين و اساسيترين فعاليتهاي تحقيقاتي و پژوهشي طب زيستي و بهداشت اجتماعي امروز ميباشد.
به طورمتوسط روزانه 1300نفر در ايران دچار حملهي قلبي ميشوند.
انجمن قلب و انيستيتوي قلب و خون ايران عقيده دارد كه اين مشكل بهداشتي را با تحقيق در مورد علل بيماريهاي قلب و عروق، معالجه اين بيماريها، تقويت برنامههاي بهداشتي و پيشگيري از امراض قلبي از طريق ارائه برنامههاي بهداشتي و پيشگيري از امراض قلبي از طريق ارائه پيامهاي بهداشتي جهت بالا بردن سطح و وسعت برنامهريزيهاي بهداشتي، حل كند. البته در دو دههي اخير ما شاهد تغييرات شگفتانگيزي در رابطه با پايين آمدن ميزان مرگ و مير ناشي از حملات قلبي بودهايم.
اين تغيير شگرف با بالا رفتن علاقهي مردم به تغيير روش زندگي روزانه خود، ترك عادات شخصي نادرست و در نتيجه پايين آمدن ميزان بيماريهاي قلب همراه بوده است.
پيامهاي بهداشتي به منظور آموزش عموم بوده و هدف از آنها آگاه كردن مردم از عوامل خطرآفرين اوليهي است كه زمينه پيدايش حملهي قلبي ميباشند.
در اين مقاله به بررسي عملكرد طبيعي قلب و تاثير مطلوب ورزش بر قلب خواهيم پرداخت.
فصل اول
قلب و كاركرد و ساختمان آن
#عملكرد طبيعي قلب #
قلب انسان، پمپ عضلاني است كه وظيفهاش به جريان انداختن خون در رگها ميباشد تا به اين وسيله بافتهاي بدن بتوانند اكسيژن و مواد غذايي مورد نياز خود را تأمين نمايند.
از آن جا كه تقريباً تمامي بافتهاي زندهي بدن با اين طريق، نيازمنديهاي خود را مرتفع ميسازند ـ و عضلهي قلب نيز خود بافتي زنده است ـ بنابراين براي رفع نياز خود، به جريان خونِ حاصل از تلمبهزني خودش نيازمند است.
رگهايي كه خون را از قلب به بافتها ميرسانند سرخرگ نام دارند، سرخرگها توانايي تنگ و گشاد شدن را دارند و بدين جهت بر حسب نياز، مقدار خوني كه بافت دريافت مينمايد فرق ميكند. هنگامي كه يك بافت، فعاليت ميكند نياز بيشتري به خون دارد بنابراين سرخرگهاي مربوط به آن بافت گشاد ميشوند و برعكس در زمان استراحت يك بافت، به دليل كاهش نياز به اكسيژن، سرخرگهاي آن بافت تنگ ميشوند.
در زمان فعاليت بدني، سرخرگهاي بافتهاي فعال، بخصوص ماهيچهها؛ گشاد ميشوند، و خون بيشتري بايد تلمبه زده شود، لذا قلب كار بيشتري انجام ميدهد كه سبب ميشود نياز ماهيچهي قلب به اكسيژن بيشتر گردد و در نتيجه رگهايي كه خون را به قلب ميرسانند گشاد ميشوند تا همپاي افزايش نياز عضلهي قلب به خون، ميزان خون ارسال شده به عضلهي قلب افزايش يابد.
#ناراحتيهاي قلب#
شايعترين نوع امراض قلبي و عروقي عبارتند از : بيماري شريان كرونر، آنژين صدري، حمله يا سكتهي قلبي، امراض پرفشار خوني كه در اين فصل به تعاريف آن خواهيم پرداخت.
شريانهاي كرونر
از آن جايي كه قلب همواره در حال تلمبه زدن است، نياز دائمي به خون سرشار از اكسيژن دارد. اگر چه خون از درون اتاقكها جريان مييابد، خود قلب نميتواند از خون داخل اتاقكها تغذيه كند، بلكه غذاي خود را از شريانهاي كرونر به دست ميآورد، رگهايي كه روي سطح قلب قرار دارند. دو شريان كرونر اصلي قلب را تغذيه مي كنند.
شريان كرونر راست طرف راست و پايين قلب را تغذيه ميكند و شريان كرونر اصلي چپ دو شاخه مي شود: شريان نزولي جلويي چپ، كه طرف جلو و چپ قلب و شريان سيركامفلكس كه قسمت پشت قلب را تغذيه ميكنند. اين شريانهاي كرونر اصلي شاخههاي زيادي دارند كه عضلهي قلب را با خون غني از اكسيژن تغذيه ميكنند.
بيماري شريان كرونر
شريانها در حال عادي قابليت كشش دارند، ولي وقتي سن بالا ميرود، مقداري از توانايي خود را براي انبساط از دست ميدهند. لايههاي چربي
:: موضوعات مرتبط:
تربیت بدنی و علوم ورزشی ,
,
:: برچسبها:
فایل ,
قلب و فواید و مضرات ورزش ,